Servicii încărcare descarcare | Transport hamali autospeciale


Servicii încărcare descarcare


Prin procesul de transport de marfă se subînțelege nu numai livrarea mărfii de la un punct la altul, ci și operațiunile legate de încărcare și descărcare. Toate operațiunile de încărcare și descărcare se efectuează ținând cont de caracteristicile fizice ale articolelor transportate. Un rol important îl joacă timpul de efectuare a proceselor, însă este important să se mențină integritatea produselor și a ambalajelor acestora. Deoarece la procesul de încărcare și descărcare se desfășoară cu ajutorul diverselor dispozitive speciale, trebuie să se țină cont și de tehnica securității.

Metoda de realizare a astfel de lucrări depinde de structura și ambalarea articolelor transportate. În prezent, există o serie de metode pentru efectuarea operațiunilor de încărcare și descărcare, printre care:

1 manual;

2 mecanizat;

3 semimecanizat;

4 automatizat;

În majoritatea cazurilor, greutățile nesemnificative sunt încărcate manual, ceea ce permite amplasarea bunurilor în camion cât mai compact, excluzând spațiile libere. O astfel de încărcare bine aranjată nu numai că economisește spațiul și face posibil ca o relocare complexă să fie executat într-o singură cursă, dar și permite bunurile să ajungă la locul destinației în siguranță fără utilizarea unor dispozitive speciale pentru a le fixa.

Pentru a organiza operațiuni de încărcare și descărcare, este necesar să înțelegeți foarte bine procesul executării acestor lucrări. Procesul de încărcare joacă un rol imens și include etapa încărcării propriuzise, ambalarea (dacă este necesară) și fixarea încărcăturii în mașină. În acest caz, fixarea bunurilor stă pe primul loc după importanță, deoarece succesul și siguranța transportului de mărfuri depind de această etapă, cu alte cuvinte, dacă încărcați și ambalați bunurile,dar  în același timp nu le fixați în timpul transportării, nu veți putea fi sigur că relocarea dvs. se va sfârși cu bine.

Toate operațiunile de încărcare și descărcare se efectuează de obicei prin utilizarea unor dispozitive speciale pentru deplasarea și fixarea încărcăturii. Procesele efectuate cu ajutorul unor astfel de dispozitive se execută atunci când este imposibilă descărcarea și încărcarea manuală a obiectelor transportate, principalul avantaj fiind siguranța, care nemijlocit depinde de rezistența curelelor și a ancorajelor. Aici pot fi incluse curelele, lanțurile, carabinele, capsele, clemele etc., care sunt utilizate pentru fixarea, și ridicarea încărcăturii grele. Toate astfel de lucrări presupun utilizarea platformelor de ridicare a greutăților, cărucioare ce se caracterizează printr-o capacitate mare de încărcare.

 

Încărcarea și descărcarea greutăților cu implicarea dispozitivelor de acest gen se execută de companii specializate, cum ar fi GRUZPEREVOZKI.MD. Compania noastră este gata să ofere servicii de încărcare și descărcare a oricărei marfă – grea, voluminoasă atât manual, cât și cu ajutorul echipamentului special.

 

Regulile de bază sunt următoarele:

– Dacă greutatea încărcăturii este mai mare de 50 kg, atunci în acest caz este necesar să se utilizeze dispozitive mecanice;
– Mai întâi trebuie să încărcați încărcături mai grele;

– Este foarte important să fixați încărcătura, pentru a evita deteriorarea ei.

 

Pentru a vă asigura că roțile din față nu sunt supraîncărcate, nu amplasați greutatea în partea din față astfel încât partea din spate să rămână goală, aceasta poate afecta negativ conducerea mașinii. O atenție deosebită trebuie acordată utilizării camioanelor cu caroserie lungă – șoferul trebuie să dirijeze încărcarea. De asemenea, nu plasați încărcătura în partea din spate; o încărcătură mare rămasă în consola din spatele osiei duce la ridicarea părții din față a camionului și a oscilațiilor mari în timpul mișcării.

Dacă mașina nu este încărcată complet sau la transportarea obiectelor de uz casnic, este necesar să folosiți curele de prindere și centuri pentru a fixa încărcătura. Astfel, bunurile dvs. vor ajunge la destinație în siguranță. Mașinile care efectuează transport de mărfuri specializate, de regulă, sunt bine pregătite în acest sens. Dacă această etapă este neglijată, consecințele nu vor fi foarte plăcute.

Recomandări generale: să asigurați cea mai eficientă și uniformă distribuției a marfii în camion, cu fixarea ei, ținând cont și de recomandările șoferului – mașina poate avea anumite caracteristici tehnice cunoscute numai de el (ex: masa maximă admisibilă, volumul efectiv, greutatea maximă pe osie, etc.).

Procesul de descărcare joacă, la rândul său, un rol la fel de însemnat, deoarece este foarte important să se acorde atenție normelor de securitate pentru a preveni posibilele răniri sau riscul de deteriorare a încărcăturii. Nu vă sfătuim să recurgeți la servicii neprofesionale, hamali de ocazie. În primul rând, ei nu poartă nici o responsabilitate pentru munca lor, adică, dacă se întâmplă ceva cu lucrurile dvs., nimeni nu vă va compensa daunele.

În al doilea rând, folosind serviciile unor profesioniști, vă păstrați nervii, nu este nevoie să monitorizați acțiunile fiecarui lucrător în parte sau să vă faceți griji de excesele neplăcute. Lucrătorii cu experiență sunt demni de încredere

 

Important! Nu economisiți pe profesioniști. Aceasta poate și va duce la cheltuieli și mai mari.

 

Pentru a afla mai multe detalii, contactați experții companiei GRUZPEREVOZKI.MD. Aceștea vă vor oferi răspunsul complet la orice întrebare și veți primi consultanță profesională în orice domeniu.

Înregistrează-te

Înregistrați-vă compania și obțineți acces la cabinetul personal în care puteți să:

Creați comenzi noi

Urmăriți deplasarea mărfii în timp real

Instantaneu primiți copii electronice a comenzilor

Achitați serviciile prin transfer