Transportare utilaj | Transport hamali autospeciale


Transportare utilaj


Mulți, din propria experiență știu ce reprezintă utilajele medicale, comerciale, industriale ș.a. Indiferent de faptul că acestea sunt încărcături voluminoase și în cele mai dese cazuri, foarte grele, mai devreme sau mai târziu, apare necesitatea de a le transportata de la un loc la altul. Este un mare avantaj pentru dvs., daca vă confruntați cu această problemă nu pentru prima dată – înseamnă că aveți experiență în organizarea și desfășurarea unei astfel de activități, dar ce trebuie să știe cei care întâlnesc o astfel de sarcină pentru prima dată? Vom încerca să vă dăm răspuns la cele mai des întâlnite întrebări.

Să începem cu cele mai importante, realizând că misiunea care vă stă în față este una foarte serioasă și complicată – de sine stătător să o efectuați va fi aproape imposibil. Deci cea mai corectă decizie este să încredințați acest lucru specialiștilor calificați din acest domeniu, mai exact, echipei companiei GRUZOPEREVOZKI.MD, care vă va ajuta sa transportati echipamentul sigur si rapid.

Spre deosebire de transportarea obișnuită de marfă, cea a echipamentelor voluminoase și grele necesită o calificare înaltă și o abordare competentă. Întregul proces de transportare poate fi împărțit în mai multe etape:

  1. La fața locului se îndreaptă un expert al companiei pentru a evalua dimensiunile încărcăturii și a stabili cerințele pentru transportarea acesteia. Acest lucru va permite să alegeți vehiculul potrivit, mecanismele de încărcare și descărcare și, de asemenea, să calculați ruta optimă pentru transportare.
  2. Demontarea echipamentului. Este posibil ca această etapă să nu fie necesară dacă echipamentul care trebuie transportat este nou și trebuie pur și simplu livrat etc.
  3. Utilizarea echipamentului special. Trebuie remarcat faptul că cel mai răspândit utilaj pentru efectuarea unor astfel de lucrari este pârghia, și este folosită în cazurile, când ridicarea sau coborârea manuală a încărcăturii nu este posibilă.
  4. Stabilirea unei rute bine gândite. Este important să elaborați corect o rută care să garanteze siguranța încărcăturii cu respectarea timpului stabilit.

Specificul organizării și punerii în aplicare a fiecăreia dintre aceste etape depinde numai de cerințele privind transportarea mărfurilor și de caracteristicile acestora. De exemplu, transportarea echipamentelor medicale și industriale implică o serie de cerințe care diferă semnificativ una față de alta.

Echipamentul medical reprezintă o încărcătură delicată, care necesită o responsabilitate maximă la încărcare, descărcare și transportare. De asemenea, este de dorit ca aceste lucrări să fie efectuate sub supravegherea unui specialist bine pregătit. Este necesar de evidențiat câteva cerințe esențiale, respectarea cărora este obligatorie la realizarea unui astfel de serviciu:

  1. Ambalarea echipamentelor trebuie să satisfacă toate cerințele de siguranță. Dacă echipamentul este dezasamblat, se împachetează fiecare element al acestuia. Cel mai des pentru ambalarea echipamentului medical se utilizează pelicula cu bule de aer și cutii de carton (toate materialele necesare pentru ambalare pot fi procurate AICI). De asemenea, echipamentul poate fi acoperit cu spumă de polistiren. Containerele metalice sau cutiile din lemn pot fi utilizate pentru ambalarea unităților mari. Totul depinde de cât de fragil este echipamentul și ce mașină va fi utilizată pentru transportare.
  2. Încărcarea și descărcarea ar trebui făcută cu ajutorul unui echipament special, care va exclude deteriorarea utilajului. De asemenea, este important să fie găsite corect punctele de fixare a echipamentului, să se țină cont de unghiul de înclinare și parametrii încăperii.
  3. Și, în sfârșit, cea mai mare responsabilitate vine pe umerii executanților. Ruta trebuie calculată astfel încât să fie redusă la minim zdruncinarea, cotirea bruscă, pantele, sensurile giratorii, denivelările artificiale etc.

Transportarea echipamentelor industrial, de asemenea, este caracterizat prin cerințele descrise mai sus. Dispozitivele tehnice complexe, cum ar fi echipamentul medical, reprezintă o încărcătură delicată, ceea ce presupune respectarea regulilor de siguranță, atât în timpul încărcării, precum și la transportarea propriu-zisă.

La distanțe scurte și medii, opțiunea cea mai rațională de transportare a echipamentului industrial este cu ajutorul manipulatorului. Costul relativ scăzut al livrării rezultă din construcția macaralei – combinarea unui autovehicul cu un dispozitiv de încărcare și descărcare într-o singură unitate, elimină necesitatea de a implica vehicule suplimentare.

Părțile laterale ale macaralei facilitează încărcarea și descărcarea utilajului voluminos pe vehicul. Dacă intenționați să transportați generatoare și alte echipamente de dimensiuni mari, brațul poate fi rotit în așa mod, ca să creeze spațiu suficient. Fixarea încărcăturii pe platformă este asigurată de diverse dispozitive – centuri, lanțuri etc.

Transportarea echipamentelor tipografice se referă la lucrările cu complexitate sporită. Diferența acestor unități este datorată formei nestandarde, volum și greutate mare. O ușoară abatere de la instrucțiunile de demontare a mașinii de tipărit poate duce la defectarea acesteea. Prin urmare, lucrătorii care efectuează acest tip de muncă trebuie să posede cunoștințele tehnice necesare. În plus, operațiunile de încărcare și descărcare trebuie efectuate în conformitate cu toate standardele de siguranță.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că transportarea echipamentelor medicale, comerciale și industriale este un proces foarte complicat. Prin urmare, pentru comoditate, cea mai optimal cale este să comandați acest serviciu de la noi – GRUZOPEREVOZKI.MD. Fiecare unitate de echipament transportată va fi evaluată de experți, care vor asigura securitatea acestora. Dacă planul de încărcare și transportare este întocmit corect, proprietarul utilajului nu va trebui să-și facă griji pentru siguranța acestuia.

Înregistrează-te

Înregistrați-vă compania și obțineți acces la cabinetul personal în care puteți să:

Creați comenzi noi

Urmăriți deplasarea mărfii în timp real

Instantaneu primiți copii electronice a comenzilor

Achitați serviciile prin transfer