Transportare utilaj medical | Transport hamali autospeciale


Transportare utilaj medical


TRANSPORTAREA UTILAJULUI MEDICAL

Instituțiile medicale moderne sunt dotate cu cel mai performant echipament medical, ceea ce oferă un nivel înalt serviciilor medicale. De astfel de utilaje beneficiază  instituțiile medicale, cabinetele stomatologice, centrele de diagnosticare și reabilitare. Toate dispozitivele și echipamentele medicale prezintă o încărcătură fragilă care necesită condiții speciale de transport. Înainte de a găsi o companie de transport potrivită, este important să colectați informații de bază despre echipamentul ce necesită deplasat: gabaritele, cantitatea, distanța și condițiile de transportare.

Livrarea echipamentelor medicale este unul dintre cele mai dificile domenii în transportarea mărfurilor supradimensionate, ceea ce necesită un înalt grad de profesionalism și o responsabilitate enormă. Ar fi imposibil să se efectueze diagnosticarea sau tratamentul fără utilizarea echipamentelor – tomografe, dispozitive laser, sisteme de susținere a vieții, dispozitive de respirație artificială și multe alte echipamente medicale complexe. Plus la acestea, mai sunt utilizate camere frigorifice și de sterilizare, laboratoare, monitoare medicale și dispozitive grafice. Toate acestea necesită condiții anumite de funcționare și deservire. Anume din acest motiv, relocarea instituțiilor medicale în altă clădire, transportarea utilajului spre stațiile de reparație sau înlocuirea echipamentului învechit este mai bine să fie lăsat pe umerii specialiștilor, capabili să efectueze lucrări de ridicare sau deplasare în regim de urgență, pentru a evita încălcarea orarului de tratament sau activitatea personalului.

Transportarea echipamentului medical poate fi împărțit în cinci etape principale:

  • Ambalarea echipamentului;
  • Încărcarea;
  • Fixarea încărcăturii;
  • Transportarea propriu-zisă;
  • Descărcarea.

Echipamentele medicale sunt foarte sensibile – chiar și o mică zguduire, praf sau umiditate poate să destabilizeze funcționarea acestora. Transportarea echipamentului medical presupune o pregătire amănunțită. O atenție deosebită trebuie acordată dezasamblării și împachetării acestuia. Specialiștii calificați analizează toate modalitățile de ambalare și fixare în vehicul. Ambalajul are scopul să asigure protecție completă echipamentelor de înaltă precizie împotriva vibrațiilor, loviturilor, ciocnirilor ce pot duce la deteriorare.

Cea mai bună opțiune este ambalarea originală, dar dacă aceasta nu este prevăzută, lipsește sau nu a fost păstrată, alternativa poate fi:

  • suport din polistiren;
  • cutii de carton;
  • carton ondulat;
  • peliculă cu bule cu aer;
  • bandă adezivă etc.

Toate materialele sus menționate pot fi achiziționate AICI.

Logiștii elaborează traseul, luând în calcul toate caracteristicile localității. Transportarea trebuie efectuată de șoferi experimentați, cu un regim redus de viteză și pe drum fără denivelări.

Echipamentele medicale sunt compuse din dispozitive complexe și delicate și, prin urmare, calitatea relocării va depinde de modul în care aparatele vor fi ambalate. Materialele de ambalare moderne pot proteja echipamentele valoroase împotriva ciocnirilor mici, însă nu trebuie în totalitate să vă bazați pe ele.

De obicei, echipamentele medicale sunt foarte masive, spre exemplu tomograful sau aparatul Roentgen. Pentru transportarea acestora este necesar să se utilizeze un container rigid și foarte sigur. Cu ajutorul unui astfel de ”dulap”, utilajul este transportat în siguranță. Toate lucrările privind deplasarea, ridicarea și încărcarea echipamentului medical se realizează strict în conformitate cu instrucțiunile corespunzătoare, sub supravegherea specialiștilor cu experiență. Este necesar să se ia în considerare totul: forma și mărimea încăperii unde se află aparatul, înclinația admisibilă și, de asemenea, distribuția masei. Specialiștii iau în calcul toate aspectele necesare, determinând punctele și modalitățile de atașare.

Pentru a deplasa dispozitivele medicale, hamalii trebuie să posede o experiență suficientă în transportarea încărcăturilor fragile, întrucât, orice greșeală poate fi dezastruoasă pentru echipament. Compania GRUZOPEREVOZKI.MD calculează fiecare pas pentru a evita greșelile și folosește diverse mijloace pentru a asigura protecția atât încărcăturii, cât și angajaților săi.

Metoda de încărcare a dispozitivelor medicale depinde de dimensiunile încărcăturii, precum și de tipul de transport. În orice caz, un astfel de echipament necesită o manipulare foarte atentă. Pentru a evita neplăceri în timpul încărcării, pe ambalaj se fac anumite marcaje, care le vor permite hamalilor să înțeleagă în ce mod trebuie încărcat fiecare echipament. Alegerea mijlocului de transport, cu care se va efectua deplasarea depinde de mai mulți factori – distanța rutei, volumul și caracteristicile încărcăturii. Procesul de descărcare este la fel ca cel de încărcare. Totul trebuie executat cu o atenție deosebită și în conformitate cu cerințele de transportare acestui tip de echipament.

Transportarea propriu-zisă a dispozitivelor medicale cu ajutorul autovehiculelor nu este atât de simplu cum pare la prima vedere. În aceste scopuri, se folosesc mașini speciale, echipate cu tot necesarul, pentru a proteja încărcătura împotriva vibrațiilor și șocurilor. Avantajul principal, la utilizarea autovehiculelor este posibilitatea acestora de a livrare echipamentul direct la locul de utilizare fără a fi nevoie de mijloace suplimentare.

Este important să fie rigid fixată încărcătura, astfel încât să nu se miște deloc și să se ciocnească de pereții camionului, mai ales la frânarea bruscă. Toți șoferii noștri au experiență enormă în transportarea mărfurilor și sunt întotdeauna atenți la drumuri, indiferent de timpul de afară, iar logiștii noștri elaborează cel mai optim traseu.

Atunci când comandați transportarea echipamentului medical la noi, veți fi ferm convinși de faptul că încărcătura dvs. va fi livrată în siguranță, cu respectarea tuturor condițiilor. La solicitarea dvs., angajații noștri vă vor ajuta la ambalarea utilajului și vă vor asigura cu materialele corespunzătoare. Noi respectăm cu strictețe regulile pentru transportarea produselor fragile și purtăm întreaga responsabilitate pentru siguranța lor.

Cu certitudine, puteți fi siguri că dispozitivele dvs. fragile vor fi livrate în siguranță la locul stabilit și, în cel mai scurt timp poate fi instalat.

 

 

 

Înregistrează-te

Înregistrați-vă compania și obțineți acces la cabinetul personal în care puteți să:

Creați comenzi noi

Urmăriți deplasarea mărfii în timp real

Instantaneu primiți copii electronice a comenzilor

Achitați serviciile prin transfer