Doriți să vă mutați cu traiul, și ați hotărât să efectuați transportarea cu propriile puteri? În primul rând, este nevoie să vă apreciați anume când e timpul cel mai potrivit pentru a începe pregatirile și cine se va ocupa de asta. Aici sunt mai multe variante, alegerea cărora este influentața de mai mulți factori și circumstanțe. Dacă aveți dorință, timp liber și sunteți fizic pregătit, o puteți face fără a apela la ajutorul companiilor specializate – o metoda mai economă, dar în același timp mai complicată și anevoioasă.
Pe de altă parte – o metodă mult mai simplă ar fi să profitați de serviciile companiei GRUZOPEREVOZKI.MD, beneficiile cărora sunt vizibile în special când doriți să transportați un apartament complex cu multă mobilă.
A treia metodă este cea de compromis, care constă în implicarea prietenilor, vecinilor sau rudelor, dar și aici veți suporta careva cheltuieli, pentru a compensa nevoile fiziologice ale celor dragi. În același rând, veți fi obligat sa aveți grija, de securitatea Dvs și a voluntarilor, care vor transporta cutiile și mobila grea pe scări. În unele cazuri este necesar să faceți rost de instrumente speciale pentru transportarea greutăților, spre exemplu o construcție simpla din centuri din material durabil, lungimea careia poate fi reglată după necesitate. Cu ajutorul acestor centuri, mobila sau alte obiecte grele pot fi ușor transportate, fără a provoca prejudiciu laminatului sau linoleumului din apartamentul Dvs.
Deci, după ce v-ați decis cine o să execute transportarea, urmatorul pas este – înarmânduvă cu un pix și carnet – să planificați amănunțit procesul și de ce o să aveți nevoie.
În afară de mecanisme de transportare a lucrurilor grele, v-a fi necesar să aveți un mijloc de ambalare, cel mai potrivit fiind cutiile durabile din carton, pe care le puteți comanda AICI. Ele sunt cel mai comod și accesibil mijloc de ambalare a obiectelor de uz casnic, veselei, carților, hainelor și a multor altor bunuri de dimensiuni mici sau medii. Dacă aveți obiceiul sa păstrati cutiile originale, obiectele de uz casnic puteți să le ambalați în ele. Este de dorit, cutiile sa nu fie forte mari (marimea recomandată 40x40x60 cm), din motiv că odată ce sunt umplute cu bunuri personale, devin extrem de grele. În special, merge vorba de cutiile cu carți sau veselă.
Un alt material de ambalare, fără care transportarea v-a fi imposibila este pelicula stretch și pelicula cu bule de aer. Plus la asta, puteți folosi reviste vechi, cârpe moi, prosoape, șervețele, jucării moi, haine, polietilena, hârtie de ambalat. Ele sunt necesare în special la ambalarea obiectelor fragile și a veselei, iar pentru marcaje – carioci colorate și markere, etichete din hârtie colorată. De asemenea, foarfece, șurubelniță, frânghii, iar evidența lucrurilor ambalate se face cel mai bine într-un carnet.
Pentru ce trebuie marcarea!
Cu markere colore, în cele mai dese cazuri se scrie ceea ce este înăuntru, se marcheaza partea superioară și inferioară a cutiei. Suplimentar, cutiile pot fi numerotate, iar într-un carnet pot fi introduse conținutul fiecarei cutii, iar ca să fie mai vizibile, cifrele trebuie aplicate pe toate fațadele cutiei.
La ambalarea pieselor de mobila, se recomandă adăugător să specificați câteva obiective – ordinea cutiilor și rafturilor sau altele. Toate aceste inscipții vor fi benefice la asamblarea mobilei.
Pentru a asigura ca bunurile Dvs să ajunga nevătămate și în sigurantă la locuința nouă, este necesar să apelați la o companie de transport care să poată organiza în mod corespunzător mutarea și să garanteze siguranță proprietății Dvs. Puteți utiliza numai serviciul parțial de transport – să arendați o mașina sau mai multe – sau să beneficiați de un serviciu complex de la campania GRUZOPEREVOZKI.MD, care pe lângă arendarea mașinii, execută lucrări de asamblarea-dezasamblarea mobilei, servicii hamali și ambalare, precum și oferă diverse tipuri de materiale pentru ambalat.
Dar dacă Dvs ați ales calea economă și doriți să efectuați transportarea cu propriiele puteri, trebuie să urmați câțiva pași simpli. Muchiile mobilei sunt foarte vulnerabile și se deterioreaza în primul rând, deaceea trebuie protejate cu cauciuc spumant și pelicula de mobilă. Mai bine să nu economisiți pelicula și să împachetați fiecare obiect mobilier în întregime, iar dacă asta nu este posobil – să acoperiți cu carton. Sticlele și oglinzile nu pot fi transportate orizontal. Când încaărcați mașina, amplasați bucăți de polistiren între piesele de mobilier, astfel încât să nu se deterioreze când conduceți.
Televizoare moderne și LCD, spre deosebire de cele vechi cu ecran de sticlă sunt deosebit de sensibile la lovituri. Pentru a evita avarierea acestora, atunci când le împachetați, trebuie să respectați anumite reguli. Cel mai bun mod de a transporta televizorul și orice aparat electrocasnic este în ambalajul său original, fixat în cutie cu polistiren sau infășurat în peliculă cu bule.
Dar cine din noi pastreaza cutiile de la aparatele de uz casnic? Deaceea, procedam în felul următor:
Transportarea tablourilor, îndeosebi a celor valoroase și vechi, necesită o îngrijire deosebită, pentru a evita deteriorarea pânzei sau a stratului de vopsea. Totul este important aici: trebuie să luați în calcul diferența de temperatură, să excludeți accesul prafului, să asigurați umiditatea necesară a aerului. Cel mai bine este să transportați tablourile într-un container specializat, preliminar eliberandu-le din ramă. Dacă nu aveți la indemană așa container, tablourile pot fi invelite în hârtie cu densitate mai mare, după care impachetate în peliculă cu bule. Nici într-un caz nu se admite să lipiți bandă adezivă direct pe suprafața pânzei cu vopsele. Rama se ambaleaza separat cu protejarea colțurilor de impact și în poziție verticală.
Atunci când transportați obiecte fragile, este important să excludeți contactul dintre ele, iar pentru ambalarea lor, puteți utiliza hârtie mototolita sau de ambalaj, prosoape, reviste vechi. Interiorul cutiei il puteți împărți în sectiuni individuale după marimea obiectelor, care sunt plasate unul câte unul. Spatiul liber în cutie și în partea superioara ar trebui sa fie umplut cu hârtie mototolita, lucruri moi, prosoape etc.
Obiectele din porțelan, sticlă delicată și pahare de cristal pot fi ambalate în recipiente de plastic, fiecare obiect fiind înfășurat anterior în folie alimentară sau hârtie.
În ceea ce privește farfuriile, se recomandă transportarea acestora prin ambalare separată și în poziție verticală, iar cutiile cu veselă trebuie amplasate în mașină astfel, încât să nu se miște în timpul conducerii. Peste acestea este interzis de amplasat ceva.
Frigidere, cuptoare cu microunde, mașinile de spălat și mașinile de spalat vase sunt ambalate aproximativ după același sistem și necesită o atenție deosebită. Să exersăm după exemplul frigiderului. Vă recomandăm să dezghețați și să spălați frigiderul cu o zi înainte de transportare. Pentru a nu deteriora suprafata înterioară atunci când este înclinat și transportat, trebuie să scoateți recipientele, rafturile iar toate piesele detasabile să le împachetati separat. Pereții frigiderului trebuie să fie acoperiți cu un carton subțire și infășurat cu pelicula-stretch în 2 straturi sau cu peliculă cu bule într-un strat. Compresorul în timpul transportării trebuie fixat cu șuruburi speciale.
IMPORTANT: Tipul și mărimea mașinii pentru transportat, se alege în dependență de cel mai înalt obiect din locuința Dvs, în cele mai dese cazuri fiind frigiderul.
De asemenea, trebuie sa aveți grijă și la transportarea mașinii de spălat. Înainte de ambalare este necesar să deconectați furtunurile și să scurgeți apa, iar spatele este mai bine să-l acoperiți cu cauciuc spumant și să-l sigilați cu o bandă adezivă largă. Tamburul poate fi fixat cu șuruburi, iar pentru a fi protejat în timpul deplasării poate fi umplut cu jucării moi, foi, prosoape. Mașina trebuie ambalată în peliculă cu bule și apoi infasurată cu 1-2 straturi de peliculă-stretch.
Aparatele de uz casnic mici sunt ambalate în cutii de dimensiuni corespunzătoare, prealabil înfășurate cu o peliculă de ambalaj sau cu o cârpa moale. În iterioril cuptorului cu microunde, trebuie în primul rând să fixați tava de sticlă.
Înainte de a impacheta computerul datele importante, se recomandă să fie dublate. Monitorul trebuie ambalat în același mod ca și televizorul. La ambalarea aparatelor de uz casnic, trebuie de concentrat pe recomandările producătorului.
După sortarea hainelor în functie de anotimp, ele pot fi ambalate în saci de voiaj, valize și pachete etanșe. Lenjeria, hainele, textilele, perdelele sunt de asemenea, convenabil de transportat în pungi, iar pantofii – în cutii.
Atunci când transportați pulberi, șampoane, geluri și alte substanțe chimice de uz casnic, trebuie să fie amplasate într-o cutie separată. Capacele, pentru evitarea scurgerilor trebuie sigilate cu bandă adezivă, iar sticlele cu lichid trebuie plasate vertical în saci de plastic. Aceleași reguli se aplica diferitor tipuri de lacuri, vopsele și alte substanțe inflamabile.
La inceput, trebuie să colectați câteva cutii cu lucruri de care veți avea nevoie imediat după mutare, și va fi foarte comod, dacă toate aceste lucruri vor fi ambalate impreună și se vor afla la îndemână.
Aceste cutii cu lucruri de primă necesitate trebuie să fie cele mai vizibile, de exemplu, să aplicați o inscripție sau semn conventional ca să le desparțiți de celelalte.
Documente, obiecte valoroase, echipamente de comunicare (telefon, laptop, încărcătoare), bijuterii și carduri bancare nu ar trebui trimise împreună cu compania de transport. Toate acestea ar trebui să fie întotdeauna la îndemână într-o pungă sau cutie separată și transportate personal. De asemenea, trebuie să păstrați medicamentele și echipamentul de prim ajutor.
De asemenea, merită protejat nu numai mobilierul, ci și pereții din apartamentul renovat. Pregătiți din timp foi de carton, pe care le veți aplica pe pereții coridoarelor și trecerilor înguste. Înainte de a vă muta într-un apartament nou, verificați dacă toate piesele de mobilier nu depășesc dimensiunile. Luați în considerare dimensiunea și capacitatea de ridicare a ascensorului, lățimea și înălțimea ușilor, coridoare.
În astfel de cazuri, este mai bine sa apelați la ajutorul nostru. Avem programe gata făcute, de exemplu „Mutări apartamante – all inclusive”, unde sunt incluse prețuri fixe pentru mașină, încărcare, descărcare, ambalare și protecția mobilei. De mutare se ocupă profesioniști, care sunt dotați cu construcții din centuri,ceea ce reduce riscul deteriorării mobilei. Împachetează fiecare obiect cu peliculă, protejează sticla cu un material special. După finalizarea relocării, specialiștii noștri nu numai că asamblează mobilierul, ci chiar evacuează tot ambalajul folosit iar înainte de inceperea lucrărilor inspectează întotdeauna mobila.
Dacă nu o să vă atârnați la mutarea și schimbarea locului de reședință, cum ar fi un dezastru natural, o inundație, un incendiu sau un tsunami, vă puteți bucura chiar și de acest proces. În plus, după ce ați pregătit și ați organizat corect, totul poate merge destul de bine, fără șocuri nervoase și confuzie, chiar mai mult de atât, schimbarea locuinței poate fi un eveniment interesant care va aduce ceva nou în viața Dvs.
Înregistrați-vă compania și obțineți acces la cabinetul personal în care puteți să:
Creați comenzi noi
Urmăriți deplasarea mărfii în timp real
Instantaneu primiți copii electronice a comenzilor
Achitați serviciile prin transfer