Relocarea unui depozit sau magazin este o provocare, ce-l poate înfrânge chiar și pe cel mai experimentat specialist în logistica de transportare. La urma urmei, vor fi nevoie de transportat mii de unități stocate, care, de altfel, au dimensiuni și masă diferită, iar condițiile de depozitare și transportare la fel diferă. În orice caz, relocarea unui astfel de complex nu poate fi organizată spontan și fara pregătirile necesare. Totul trebuie planificat cu grijă și selectat cantitatea necesară de echipament reieșind din gabarit, masa și capacitățile generale ale mărfii.
Principalul pas preliminar care trebuie făcut, este crearea unei liste a ceea ce trebuie transportat în funcție de condițiile individuale de relocare. De exemplu, este necesar să se determine unde sunt toate structurile cu cea mai mare lungime, care este lungimea lor maximă, cât spațiu acestea ocupă și care este cea mai eficientă metodă de transportare. În același timp, se estimează în mod automat care va fi numărul necesar de curse.
În plus, în cadrul complexului depozitar, este nevoie de organizat logistica internă pentru a deplasa mărfurile spre punctele de încărcare, astfel încât fluxurile a diferitelor tipuri de mărfuri să nu se intersecteze. Cel mai bun concept pentru o încărcare rapidă este alocarea mai multor terminale separate, la care vin mașinile pentru încărcarea diferitelor tipuri de mărfuri. Respectiv, în interiorul depozitului spre terminalele de încărcare va fi aleasă cea mai optimă cale.
O astfel de organizare a procesului vă va permite să faceți minuni în timp foarte scurt. Trebuie de remarcat că, chiar dacă complexul de depozitare are posibilitatea de a intra cu camionul, nemijlocit la locul de depozitare a marfii transportate, noi nu vă recomandăm să faceți aceasta, deoarece acest lucru va încetini procesul în mod semnificativ. Camioanele trebuie să parcheze numai la poarta terminalului, unde marfa va fi încărcată. Este binevenit, dacă depozitul are o infrastructură dezvoltată și utilaje pentru încărcarea bunurilor, care la fel, trebuie să fie demontat și încărcat, dar în ultimul rând, după toate celelalte.
Nu uitați că în cazul în care mărfurile nu sunt ambalate corespunzător, este posibil ca acestea să fie deteriorate în timpul transportării. Pentru a evita acest moment neplăcut, folosiți materiale de ambalaj – peliculă cu bule de aer, bandă adezivă, cutii de carton, etc. Toate materialele de ambalare necesare le puteți comanda AICI.
Este necesar, într-o mașină separată să fie transportate computerele și utilajul electronic, care stochează toate informațiile despre conținutul depozitului, contabilitatea etc., precum și echipamentele scumpe. O atitudine neglijentă față de tot acest utilaj, poate duce la pierderea parțială sau completă a informațiilor importante și respectiv la cheltuieli suplimentare. După compararea avantajelor și dezavantajelor, mulți proprietari de afaceri ajung la concluzia că este mult mai ușor și mai profitabil să angajeze o companie care să organizeze relocarea depozitului. În acest caz, obțineți o garanție că toată proprietatea dvs. nu va fi deteriorată în timpul transportării și va fi livrată la adresa corectă și la ora stabilită. Pentru a muta rapid și eficient depozitul, trebuie să calculați din timp câte materiale, echipament și muncitori veți avea nevoie pentru a efectua acest lucru. În cazul în care decideți să lăsați efectuarea relocării pe umerii companiei GRUZOPEREVOZKI.MD, atunci va trebui doar să controlați acest proces, de restul ne vom ocupa noi.
Înainte de transportarea propriu-zisă, specialistul companiei vine la fața locului, pentru a evalua volumul de lucru. Apoi, se întocmește un contract pentru prestarea serviciilor, și numai după semnarea acestuia, poate fi efectuată transportarea. În unele cazuri, poate fi necesară o tehnică specială, capabilă să mențină temperatura corespunzătoare a aerului.
Dacă, totuși, ați decis să organizați relocarea depozitului dvs. cu forțele propriilor angajați, urmați câteva reguli pentru a vă asigura că întregul proces se va desfășura fără probleme. În primul rând, trebuie să vă gândiți la distribuirea responsabilităților. Ca să nu apară probleme inutile mai târziu, din start este necesar să fie clarificat cine de ce va răspunde. În plus, obligațiile clare impun o anumită responsabilitate, care, cu siguranță, îi stimulează pe oameni să-și desfășoare bine activitatea.
După ce a fost determinat „șefu”, merită să ne gândim la ziua cea mai potrivită pentru relocare.
Opțiunea cea mai optimă este să planificați această afacere neplăcută într-o „zi liniștită” – atunci când nu se așteaptă un număr mare de clienți. Este important să rezolvați imediat această problemă, astfel încât mai târziu să nu existe o situație neplăcută când partenerii bat la ușă, iar în întâmpinare le iese echipa de hamali cu marfa pentru transportare.
Următorul pas constă în întocmirea unui plan de amplasare a bunurilor din depozitul vechi. Ce, unde și cum va fi amplasat în depozitul nou este la fel o chestiune importantă, care trebuie rezolvată din start. Pentru că în ziua relocării va fi creat un adevărat haos va fi foarte dificil să explicați lucrătorilor ce și unde trebuie amplasat.
De asemenea, este important „factorul uman”, la care ar trebui să vă gândiți. De regulă, oamenii se obișnuiesc cu locul vechi de muncă și nu întotdeauna doresc să se despartă de el. Prin urmare, trebuie să fiți pregătiți de faptul că nu toți angajații vor zâmbi fericit și vor întreprinde toate acțiunile necesare. Pentru a simplifica procesul de despărțire a angajaților dvs. cu locul lor vechi de muncă, este necesar să faceți o cursă împreună la locul nou, să le descrieți toate avantajele și să-i convingeți că relocarea va fi favorabilă și pentru ei înșiși. După aceea, oamenii, de regulă, vor efectua toate lucrările legate de relocarea depozitului, mai bine și chiar mai repede!
Următorul – planul detaliat de acțiune. Este necesar să fie totul calculat până la cel mai mic detaliu: întocmirea etapelor în care va fi împărțit procesul, ce, cum și când va fi transport, asamblat, aranjat. Dacă va exista un astfel de plan – munca va fi productivă, oamenii – eficienți, iar cheltuielile de timp – minime.
Ar trebui, de asemenea, să aveți grijă de înregistrarea juridică a relocării. Pentru fiecare bun, este mai bine să aveți o factură, astfel încât după haosul care poate apărea, în ciuda tuturor eforturilor, să găsiți rapid tot de ce aveți nevoie, dar este și un plus mare în ceea ce se referă la evidența mărfii – să fiți sigur că nimic nu a fost pierdut pe drum, ci în siguranță a ajuns la locul de destinație.
Desigur, după încheierea tuturor lucrărilor ar fi bine să faceți inventarierea. Cu toate acestea, nu suprasolicitați oamenii, ei și așa au lucrat în condiții pe care unii le-ar considera extreme. Nimeni nu vrea să părăsească locul obișnuit, mai pui că toate lucrurile trebuie colectate, ambalate, transportate, despachetate, amplasate la locul potrivit. Prin urmare, nu vă sfătuiesc să exercitați presiune asupra angajaților în prima lună după relocare. Lăsați-i să se obișnuiască cu noul loc de muncă și atunci lucrurile vor merge mai bine.
Acestea sunt câteva puncte importante, care ar trebui să fie examinate. În acest caz, „și lupul va fi sătul și oile întregi”.
Înregistrați-vă compania și obțineți acces la cabinetul personal în care puteți să:
Creați comenzi noi
Urmăriți deplasarea mărfii în timp real
Instantaneu primiți copii electronice a comenzilor
Achitați serviciile prin transfer