Transportare pian | Transport hamali autospeciale


Transportare pian


Este greu să găsești un obiect atât de masiv, greu și în același timp atât de fragil și delicat, ca și acest instrument muzical. El necesită o grija deosebită la instalare, utilizare, depozitare și în special la transportare. Cum să transportați în mod corespunzător un pian, ce măsuri de precauție trebuie respectate?

Indiferent ce greutate poate să atingă pianul, în nici un caz nu se admite să fie dezasamblat, chiar și cea mai minoră lovitură poate duce la deteriorarea mecanismelor și pierderea sunetului. Dificultatea constă, de asemenea, în faptul că pianul poate să nu corespundă condițiilor de exploatare a ascensorului și este necesar folosirea centurilor sau a altor instrumente de transportare. În acest caz, întrebarea nu mai constă în – cum să transportați pianul desinestătător. Va fi nevoie de ajutorul specialiștilor cu experiență, iar cu cât scările și coridoarele sunt mai înguste sau numărul de etaje mai mari, cu atât nivelul de profesionalism al echipei – mai avansat. În astfel de cazuri, vă recomandăm să contactați compania GRUZOPEREVOZKI.MD, care va pune la dispoziția dvs. profesioniști de cea mai înaltă calitate.

Mulți cred că transportarea unui pian desinestătător este similar transpotrării dulapului, însă instrumentul nu tolerează o astfel de atitudine. Există anumite reguli, care trebuie respectate:

Scoateți toate capacele, panourile și mecanismul. Acest lucru vă permite să asigurați păstrarea acestor elemente, să reduceți greutatea și, în consecință, să facilitați deplasarea pianului.

Nu încercați să  deplasați pianul pe role (acestea nu au nici o utilizare practică, ci acționează mai mult ca element decorativ), ceea ce poate deteriora pianul și cu siguranță va distruge podeaua.

Este necesar să transferați instrumentul astfel încât să excludeți vibrațiile, murdăria, praful și umiditatea dispozitivului intern, deaceea, înainte de transportare înfășurați pianul cu material de ambalaj.

În funcție de greutatea pianului, pot fi utilizate diferite dispozitive: cărucioare speciale, curele, sanie, șine și alte tehnologii. Nu se permite să puneți pianul sub unghi pe trepte. Hamalii experimentați știu să coboare pianul pe scări fără consecințe neplăcute.

Toate modelele de pian sunt sensibile la umiditate, îngheț, căldură, deaceea mai bine să transportați instrumentul pe vreme caldă. Dar,  în cazul când aveți nevoie să faceți acest lurcu pe timp de iarnă, atrageți o mare atenție ambalării pianului și nu-l lăsați să stea afară pentru mult timp.

Pentru a minimiza probabilitatea deteriorării pianului în timpul transportării, este necesar să se acorde o atenție specială ambalajului. Înfășurați toate părțile proeminente cu hârtie sau carton – picioarele, roțile, colțurile și pedalele. Fixați materialul de ambalaj cu bandă adezivă iar peste, aplicați un strat de peliculă în care este nevoie să faceți câteva gauri nu chiar mari, astfel încât mâinile hamalilor să nu alunece pe suprafața peliculei.

Corzile ar trebui să fie acoperite cu hârtie groasă, iar între clape și capac – un strat subțire de cauciuc spongios sau alt material moale. Capacul de pian poate fi fixat cu o bandă adezivă.

În prezent, cel mai sigur mod de a transporta pianul pe scări este să apelați la serviciile profesioniștilor companiei GRUZOPEREVOZKI.MD. Din cauza dimensiunilor sale uriașe, greutății mari și a centrului de greutate deplasat, pianul devine periculos pentru cei care încearcă să-l transporte pentru prima dată.

Dar dacă dintr-un anumit motiv v-ați decis să nu apelați la ajutorul specialiștilor, trebuie să țineți cont de faptul că, dacă pianul este înclinat, în timp ce-l purtați de la un etaj la altul, acesta adaugă o greutate și mai mare, comparativ cu situația când pianul este transportat orizontal. În acest caz, majoritatea asistenților dvs. ar trebui să fie în mod constant în partea de jos a pianului pentru al ține. Dar nimeni nu trebuie să se afle în preajma pianului fără a avea suficient spațiu pentru a face un pas lateral, în cazul în care cineva aluneca și instrumentul poate cădea.

Important! Niciodată nu încercați să prindeți pianul care cade. Atunci când pianul cade, este mai bine să plecați deoparte, deoarece daca o să cadă peste dvs., vă poate provoca leziuni sau chiar moartea.

 

Chiar dacă vă deplasați pe o suprafață plană, ar trebui să faceți pauze de odihnă, pentru a vă recupera puterile. Lucrând încet și metodic, veți controla situația de la început până la capăt și, astfel, veți reduce riscul accidentelor. Pot exista și momente când trebuie să rotiți pianul pentru a putea coti. O astfel de manevră o pot face mai mulți oameni puternici, deaceea trebuie să vă asigurați că ei vor avea suficient spațiu pentru asta.

După cum s-a menționat mai sus, transportarea unui pian de la un etaj la altul este considerat, în primul rând, ca un lucru pentru specialiști, de aceea o poți face desinestătător, numai dacă ai motive întemeiate să nu inviți profesioniști.

Spre deosebire de pianele obișnuite, nu este recomandat ca începătorii să transporte pianofortele, deoarece necesită experiență, pricepere și înțelegere bună a situației. Pianofortele pot fi deteriorate rapid în timpul transportului, datorită dimensiunii mari și formei ne-standard. Dacă trebuie să transportați un astfel de pian, asigurați-vă că echipa dvs. este puternică și că toată lumea este bine odihnită.

Atunci când pianul se încarcă în camion, este mai întâi necesar să fie amplasate mecanismul și panourile. După aceea, ridicând ușor pianul se împinge atent în interiorul camionului. Transportați instrumentul numai în poziție orizontală, la o viteză moderată și utilizați centuri pentru a fixa pianul.

În casă instrumentul se aduce la fel de atent și încet. Dacă este posibil, deschideți o fereastră în cameră pentru a evita schimbul brusc de temperatură. Pianul trebuie treptat să se obișnuiască cu microclima camerei, făra să fie feschise capacele. Dacă pe suprafața obiectului a aparut umezeală, nu vă grăbiți să o ștergeți, lăsați-o să se usuce de la sine.

De asemenea, nu se recomandă să cântați la pian în ziua transportului, iar sunetul poate fi setat nu mai devreme de o săptămână după.

Comandați transportarea pianului chiar acum și vă vom ajuta nu numai să economisiți timpul, ci și să vă păstrați instrumentul și sănătatea.

Înregistrează-te

Înregistrați-vă compania și obțineți acces la cabinetul personal în care puteți să:

Creați comenzi noi

Urmăriți deplasarea mărfii în timp real

Instantaneu primiți copii electronice a comenzilor

Achitați serviciile prin transfer