Material de împachetare | Transport hamali autospeciale


Material de împachetare


Relocarea unui apartament, vile sau oficiu este o sarcină deloc ușoară. Este necesar să țineți cont de o mulțime de chestii, dar principalul lucru este să comandați materiale de ambalare în cantitate suficientă, deoarece pentru a asigura o protecție maximă bunurilor dvs. în timpul transportării și depozitării, este important să atrageți o atenție deosebită materialelor de ambalaj. Pentru aceasta, trebuie să cunoașteți nomenclatura existentă, cât material este necesar pentru ambalarea intregii înărcături și să organizați livrarea acestuia la locul de încărcare.

Dacă vă mutați pentru prima dată și nu știți numărul și tipul de ambalaje, de care veți avea nevoie, specialiștii GRUZOPEREVOZKI.MD vă vor ajuta să calculați cantitatea necesară. Ei vor stabili ce articole cu ce este mai bines ă fie ambalat. De exemplu, dacă aveți o masă veche, cu o valoare istorică sau lucruri scumpe dar fragile, soluția standard nu este pentru dvs. Pentru împachetarea veselei, cel mai potrivit mijloc este pelicula cu bule de aer, iar daca ați început reparația, cu pelicula de polietilenă puteți acoperi mobilierul, pentru a-l proteja.

Să vedem ce fel de materiale de ambalare există și ce mai bine să alegem?

Cutiile de carton – această opțiune este utilizată cel mai des la transportarea lucrurilor personale. Ele pot fi de dimensiuni diferite, și sunt folosite la ambalarea elementelor de interior, cărților, jucăriilor pentru copii și hainelor. Principalele avantaje ale cutiilor de carton sunt prețul mic și diversitatea. Potrivit parametrilor săi, cutiile de carton pot fi împărțite în mai multe tipuri:

  • Mici – sunt cutiile de dimensiuni mici, destinate pentru împachetarea obiectelor mici, valoroase și ușoare, haine, cărți, precum și diverse mărunțișuri. Sunt ușor de transportat, durabile pentru o greutate redusă.
  • Medii – sunt cutiile de dimensiuni medii, universale, ce se potrivesc pentru ambalarea aproape oricărui obiect. Este optim pentru împachetarea echipamentului de uz casnic sau de birou, veselă, documente, lucruri personale. Aceste cutii sunt spațioase și, în același timp, comode la transportare.
  • Mari – de obicei sunt folosite la ambalarea obiectelor voluminoase, dar cu greutate redusă. În astfel de cutii puteți plasa lenjeria de pat, textile, haine, perne, jucării moi etc. Nu supraîncărcați acest tip de cutie – de exemplu, umplând o astfel de cutie cu cărți, probabil că nici nu o să puteți ridica. Plus la asta, există o șansă semnificativă să nu reziste cutia acestor presiuni și să cedeze, ceea ce desigur, va duce la deteriorarea elementelor stocate în ea.

Dupa structura lor, cutiile se împart în:

  • Simple – sunt cutiile de carton, pereții cărora sunt formate dintr-un singur strat, caracterizate prin rezistența redusă. Nu se recomandă să fie utilizate pentru obiecte grele, fragile sau valoroase: deoarece acest tip de cutii nu v-a suporta greutăți mari.
  • Ondulate – cutiile, pereții cărora sunt compuse din 2 sau mai multe straturi și fâsii de carton ondulat, ce servește drept umplutură. Aceste cutii au rigiditatea sporită și, prin urmare, oferă siguranță bunurilor în timpul transportării. Ele nu sunt supuse deformării, nu-și pierd forma și sunt foarte comode la transportare.

Înainte de a cumpăra cutii de carton, acordați o atenție deosebită obiectelor pe care doriți să le transportați. Stabiliți ce aveți mai mult – lucruri mari și ușoare sau mici, dar grele. Pe baza acestui indicator, puteți determina numărul necesar și parametrii cutiilor. De exemplu, dacă aveți de transportat o bibliotecă destul de mare, veți avea nevoie de cutii mici și mijlocii în cantități mari. Dacă majoritatea articolelor transportate alcătuiesc hainele, trebuie să alegeți, evident, cutii mari sau de garderobă (cutii speciale, cu țeavă metalică pentru transportarea hainelor).

În unele cazuri, înainte de procurarea cutiileor de carton, trebuie să atrageți atenție parametrilor ușii. În cazul în care spațiul este limitat, cutiile mici vor fi mai binevenite. Nu trebuie să economisiți pe ambalaje noi! Procurând cutiile vechi, folosite riscați cu siguranța lucrurilor dvs.! Cutile vechi se pot rupe în cel mai nepotrivit moment, sau se deformează.

Carioci vorbind despre cutiile de carton, nu poți să nu menționezi cariocele. Vă sfătuim să procurați carioci negre, astfel încât inscripțiile să fie vizibile chiar și pe bandă adezivă. Este mai bine să aveți 2-3 bucăți, deoarece carioca se poate termina sau o puteți pierde în momentul cel mai nepotrivit.

Banda adezivă este un instrument ideal de fixare. Dacă ați planificat o mutare sau doriți să depozitați lucrurile într-o cutie, veți avea nevoie de multă bandă adezivă. Se potrivește cel mai bine la consolidarea și sigilarea cutiilor, fixarea foliei stretch etc. Nu vă grăbiți să cumpărați lipici ieftin! Din cauza calității proaste a lipiciului, banda nu se poate adera bine, se poate rupe, și spre final veți utiliza o cantitate mai mare.

Pelicula stretch este un material de ambalare comod și eficient. Pe lângă faptul ca garantează o fixare sigură elementelor de mobilier ambalate și minimizează riscul de zgâriere, protejează suplimentar împotriva influenței mediului exterior în timpul transportării și depozitării: praf, murdărie, umiditate. Pentru a întări fixarea foliei stretch, vă recomandăm să folosiți o bandă adezivă.

Pelicula cu bule de aer se recomandă să împachetați obiecte fragile, vase, sticla, aparate de uz casnic și electronice. În mediu, aparatele de uz casnic mari necesită aproximativ 10 m2, cele medii (ex.: mașina de spălat) – 5 m2, iar cele mici – aproximativ 2 m2.

Folii de carton un material natural, universal și necesar în timpul transportării. Folosit cu succes pentru ambalarea mobilei, utilajelor și echipamentelor de orice dimensiune, precum și a oglinzilor mari. Foliile de carton reprezintă o siguranță suplimentară pentru colțurile mobilei. Acest material este utilizat în special pentru transportarea diferitelor echipamente, la relocarea unui birou sau, dacă este necesar, pentru transportarea bunurilor în timpul lucrărilor de reparație. Depozitarea foliilor de carton este destul de comodă datorită faptului că acestea sunt foarte compacte, iar reciclarea nu este deloc o problemă.

Toate materialele de mai sus sunt destinate în special pentru ambalarea calitativă a tuturor tipurilor de obiecte valoroase, care nu permit deteriorarea acestora în timpul transportării și pentru livrarea mobilei în siguranță în orice punct al țării noastre. Alegerea ambalajului se face în funcție de numărul obiectelor transportate și  valoarea acestora – mobilier, aparate de uz casnic, vase și sticlă, haine, plante de cameră. Fiecare obiect mare trebuie ambalat separat, și fixat cu centuri speciale în interiorul autovehiculului.

Puteți procura material de ambalare de calitate înaltă AICI. Astfel, vă veți proteja de probleme inutile, prin urmare relocarea se va desfășura rapid și în siguranță!

Înregistrează-te

Înregistrați-vă compania și obțineți acces la cabinetul personal în care puteți să:

Creați comenzi noi

Urmăriți deplasarea mărfii în timp real

Instantaneu primiți copii electronice a comenzilor

Achitați serviciile prin transfer